Ny vägbelysningspartner!

Svinningeudds Samfällighet har tecknat underhålls- och service-avtal med Miljöbelysning AB. Under de närmaste veckorna kommer den efterlängtade reparation av ljuskällor i ett flertal stolpar att inledas. I den första omgången kommer 12 stolpar att åtgärdas.

Nya drivdon är just nu beräknade att komma till Miljöbelysning i början av november. De försöker få till en snabbare leverans.

Vid arbeten i belysningsstolparna kommer en skylift tillfälligt blockera vägen och personal kommer att röra sig kring fordonen. Som alltid på vägarna i vårt område: Visa hänsyn.

Ett tillverkningsfel har gjort att den viktiga komponenten, drivdonet, har gått sönder i lamporna efter ca 1/10 av beräknad livslängd. Själva LED-lamporna är hela. Det som nu görs är att en nytt drivdon från en annan leverantör kommer att ersätta de bristfälliga drivdonen till en femtedel av kostnaden för att byta hela lampan.
Samfällighetens tidigare belysningspartner, som vi försökt få till en lösning med under snart 3 år, sa upp avtalet för ett halvår sedan (med alla sina mindre kunder, inte bara oss) Vi har nu hittat en lokalbaserad (Täby) partner att gå vidare med.